MESTAANWENDINGSPERIODE OP GRASLAND VERLENGD

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft donderdag 23 augustus jl. bekend gemaakt dat er als gevolg van de droogte langer mest mag worden uitgereden op grasland. De verlenging is het langst op klei- en veengrond, waar het seizoen verlengd is tot 30 september. Op bouwland en de overige grondsoorten mag tot 15 september 2018 mest worden uitgereden.

Een opluchting voor veel melkveehouders in Nederland. Als gevolg van de verlengde aanwendperiode schuift ook het moment waarop melkveehouders hun silo kunnen laten reinigen of keuren eveneens op. Naast het voorjaar is het najaar de gelegenheid bij uitstek om een kwaliteitscheck uit te voeren van uw mestsilo.

Sireno verricht onafhankelijke inspecties onder Kiwa richtlijn en staat eveneens garant voor een veilige siloreparatie en –reiniging. Sireno is een van de eerste gediplomeerde bedrijven in Nederland om inwendige keuringen van mestsilo’s op een verantwoorde en veilige wijze uit te voeren.

Neem geen risico met mest en laat uw silo keuren, onderhouden en reinigen door Sireno.

Over de author

KIWA gecertificeerd

Appel Bouw 2.0 B.V. is een door KIWA gecertificeerd bedrijf. Een belangrijk onderdeel van de certificatie is een controle door een inspecteur van de KIWA.