Silo reinigen

Wij reinigen opslag silo's en kelders met een hoogte tussen de 2 en 7 meter. Wij gebruiken hiervoor water, en kunnen dus alle silo's die worden gebruikt voor in water oplosbare stoffen reinigen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan mest of riool slib. Wij nemen zelf alle benodigde apparatuur mee (dus ook bv ladders en stroom kabels). Het enige waar u zelf voor moet zorgen is het beschikbaar stellen van water binnen 100 meter van de silo en het afvoeren van het afval water.

Er kunnen meerdere redenen zijn om uw silo te laten reinigen, denk aan:

  • De silo moet onderhouden worden
  • U wilt weer gebruik maken van de maximale opslag capaciteit
  • U wilt het zand / grit dat op de bodem ligt uit de silo hebben
  • De silo moet gesloopt worden
  • De silo moet leeg opgeleverd worden voor een nieuwe eigenaar / huurder
  • De silo moet schoon zijn om een nieuw dak te monteren


Bekijk hier een korte film van het reinigen van een mest silo bij de familie Ham uit Wijdenes:

Download hier het document met uitleg over onze werkwijze.

Ook administratief wordt Sireno bv gecontroleerd. Dit vindt plaats door middel van een jaarlijkse controle op het bedrijf. Hierbij worden alle aspecten gecontroleerd aangaande de verwerking van de aanvragen tot het opsturen van de keuringsrapporten. 

Op deze manier wordt onze geleverde kwaliteit op alle vlakken extra gewaarborgd en zijn onze klanten altijd verzekerd van een correcte keuring en juiste administratieve afhandeling.

Prijzen

Basis prijs mestsilo € 1.650,- ex 21% BTW

Hierin is inbegrepen: voorrij kosten*, 12** man uren, en gebruik van alle gereedschappen en apparatuur.

 
Basis prijs bio vergister of industrie silo € 1.850,- ex 21% BTW


Hierin is inbegrepen: voorrij kosten*, 14** man uren, gebruik van alle gereedschap en apparatuur en gebruik van monitoring systemen


Het kan in enkele gevallen voorkomen dat uw silo zo erg is vervuild met bijvoorbeeld zand, dat het niet meer mogelijk is om hem met alleen water te reinigen. In dat geval kunnen we een aantal andere opties aanbieden, waar we na beoordeling van de situatie een aparte offerte voor uit zullen brengen:
 
* = Voorrij kosten zijn inbegrepen voor Nederland. Wij werken ook buiten Nederland, maar doen dan een offerte voor extra voorrij kosten en eventuele overnachtingen.
 
** = Als er meer of minder uren worden gemaakt dan in de basis prijs zijn inbegrepen worden deze uren verrekend met 65,- ex BTW per uur. 
 

Download hier de algemene voorwaarden.

KIWA gecertificeerd

Sireno bv is een door de KIWA gecertificeerd bedrijf. Een belangrijk onderdeel van de certificatie is een controle door een inspecteur van de KIWA.